info@drnina.mk+389 (0)70/344-061

За повеќе
насмевки

Our services

Без разлика дали е канал или рутинското чистење, имаме за цел не само да го подобруваме, туку и да импресионираме. Нашите тимови се високо обучени во низа стоматолошки третмани за да создадат извонредни резултати, без оглед на вашите потреби. Погледнете што можеме да направиме за вашата насмевка.

Dental prosthetic

Порцелански коронки

Кога вашите заби ќе се оштетат и станат послaби како резултат на траума или кариес, порцеланските коронки можат да ги зацврстат и заштитат.  Оваа процедура е многу брза и едноставна.

Забни мостови

Недостатокот на еден или повеќе заби во вашата уста влијае на функцијата на џвакање, естетиката на насмевката, како и на вашата самодоверба.

Забни протези

Губитокот на сите или речиси сите заби во устата може негативно да влијае на самодовербата и психичката состојба на една личност.

Орална хирургија

За разлика од класичната хирургија, орална хирургија не бара престој во болница.

Екстракција на заби

Иако трајните заби се дентиција која од самото појавување треба да перзистира во устата во текот на целиот живот, кај повеќето од нас се појавува потреба за екстракција на одредени заби поради низа причини.

Френектомија

Френектомија е едноставно отстранување на френулумите во устата. Френулумот претставува мускулно прикачување помеѓу две ткива.

Surgery

Естетска стоматологија​

Што е естетска стоматологија?

Стоматологија во денешно време не опфаќа само пломбирање и вадење на забите, како што било за многу години. Денес многу луѓе се повеќе се заинтересирани за естетската стоматологија, како начин за подобрување на нивниот изглед. 

Што е панорамско снимање?

Panoramic x-ray (tooth panorama) is a two-dimensional imaging of the entire oral cavity with just one shot. The panoramic image covers all the teeth, the upper and lower jaw, the temporo-mandibular joint, as well as the surrounding tissues and structures.

Panoramic x-ray

Periodontology

Што е парадонтологија?

Пародонталната болест (пародонтопатија) зафаќа милиони луѓе, дури и оние кои редовно одржуваат орална хигиена.

Orthodontics

Orthodontics

Пломбирање на заби​

Секојдневна грижа за вашите заби

 Најдобриот начин да се зачува вашето орално здравје е редовно одржување на хигиената на вашите заби, што подразбира редовно четкање на забите најмалку два пати дневно со паста за забии и чистење на забите со забен конец

Зошто е потребно белење на заби?

Како што минува времето, нашите заби најчесто ја менуваат својата боја, потемнуваат и добиваат жолтеникава боја. Во потемнувањето на забите улога има и храната која ја конзумираме, односно одреден тип на храна и пијалоци може да ја променат бојата на забната глеѓ.

Белење на заби​

Pediatric dentistry

Прва посета на стоматолог

Првата посета на стоматолог има големо значење и препорачливо е да се направи во период до шест месеци од никнувањето на првиот заб во устата, најкасно до навршување на првата година.