Кога е вистинско време за ортодонтски преглед?

Кога е вистинско време за ортодонтски преглед?

Не подоцна од седмата година...
повеќе
Дали децата ги наследуваат ортодонтските аномалии од нивните родители

Дали децата ги наследуваат ортодонтските аномалии од нивните родители

...
повеќе
Дали треба да се намокри четката за заби пред ставање на паста?

Дали треба да се намокри четката за заби пред ставање на паста?

Вечната дилема разрешена...
повеќе
Дијабетесот(шеќерна болест) и оралното здравје

Дијабетесот(шеќерна болест) и оралното здравје

...
повеќе
Како да ја одберете правилната паста за заби?

Како да ја одберете правилната паста за заби?

...
повеќе
Кариесот денес е резултат на нашите навики во исхраната

Кариесот денес е резултат на нашите навики во исхраната

Редовна посета на стоматолог е клучна во спречувањето на појавата на кариесот...
повеќе
Родители, како да знаете дали вашето дете добро ги четка забите?

Родители, како да знаете дали вашето дете добро ги четка забите?

Правилно четкање е од особено значење...
повеќе
Што предизвикува да изгубите здрав заб

Што предизвикува да изгубите здрав заб

Како доаѓа до губиток на здрав заб без кариес?...
повеќе
Ласери во стоматологијата

Ласери во стоматологијата

Употреба на ласери во случај на пародопатија...
повеќе
Не ги бакнувајте децата во уста

Не ги бакнувајте децата во уста

Родителите кои ги бакнуваат децата во уста, може да пренесат многу штетни бактерии...
повеќе
Што предизвикува болест на непцата?

Што предизвикува болест на непцата?

Забен плак и други причини за појава на заболување на непцата. ...
повеќе
Која е разликата помеѓу гингивитот и пародонтопатијата?

Која е разликата помеѓу гингивитот и пародонтопатијата?

Гингивит наспроти пародонтопатијата...
повеќе